Mehhiko andis Ameerikale välja tosinkond narkoparunit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politsei.
Mehhiko politsei. Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiko andis Ameerika Ühendriikide korrakaitsele üle 13 narkodiilerit ja -kaubitsejat; nende hulgas mehed, keda kahtlustatakse 2011. aastal mitmete ameeriklaste tapmises. 

Kahtlusaluste üleandmine toimub ligi kolm kuud pärast seda, kui tunneli kaudu põgenes vanglast riigi kurikuulsaim narkoparun Joaquin «Jupats» Guzmán, kelle väljastamist Ühendriigid olid korduvalt nõudnud. 2014. veebruaris kinni võetud mees jõudis karistust kanda veidi vähem kui poolteist aastat.

Kuigi Mehhiko ametnikud keeldusid täpsustamast, kas vangide kinkimine USA-le on kuidagi seotud Guzmáni põgenemisega, lasub kahtlus, et riik üritab sellega oma möödalaskmisi naabrite ees kompenseerida.

«Arvan, et nad hakkavad Jupatsi kadumist heaks tegema,» lausus turvaekspert Alejandro Hope agentuurile AP. Viimane kord nõudsid ameeriklased Jupatsit vaid kaks nädalat enne tema põgenemist. Kurjategija advokaadi sõnul oli mehe pagemine otseselt ajendatud sellest, et ta sai teada – kohe peagi antakse ta Ühendriikidele välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles