Hukatud Süüria sõduri vanemad nõuavad Prantsusmaalt kompensatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslasest islamiterrorist Maxime Hauchard.
Prantslasest islamiterrorist Maxime Hauchard. Foto: AP/Scanpix

Terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) poolt Süürias tapetud sõduri vanemad pöördusid hagiga Prantsusmaa kohtu poole, sest just selle riigi kodanik on üks arvatavatest hukkajatest.

Prantsuse kohus võttis arutlusele juhtumi Maxime Hauchardi nime kandva väidetava mõrvari vastu – esimene kord, kui süürlased on avanud nende riigis sõdivate prantsuse islamivõitlejate vastu tsiviilasja. Süüdistuse järgi langes soomusüksuses teeniv Ghaisse M nime kandev sõdur 2014. aastal Raqqa linna lähedal vangi. Sama aasta novembris jõudis avalikkuse ette verine video, kuidas pea võetakse maha nii temal kui 17 süürlasel, samuti ameeriklasel Peter Kassigil.

Kaadritel on näha ka mitmeid lähivõtteid veretööd läbi viinud hukkajatest. Just seal võis märgata teiste seas Hauchardi nägu.

Toimunu šokeeris sügavalt prantslase Normandias asuva koduküla Bosc-Roger-en-Roumois elanikke. 17-aastaselt islamiusu pöördunud prantslast mäletasid kõik kui meeldivat ja muretut noormeest. «Nad pidid teda ilmselt uimastama,» pakkus üks elanik France 24-le.

Nüüd tuntakse Hauchardi varjunime all Abou Abdallah al-Faransi – araabia keeles «prantslane». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles