Hiina kommunistlik teemapark muutus naerualuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilinäide uuest kommunistlikust teemapargist.
Stiilinäide uuest kommunistlikust teemapargist. Foto: Kuvatõmmis

Hiina avas esmaspäeval Wuhani linnas teemapargi, mille eesmärgiks on mälestada Punaarmee võitu Hiina kodusõjas.

300 000 ruutmeetri suurune park avas uksed vaid mõned päevad enne tänast Hiina Rahvavabariigi sünnipäeva, mis on riigis ametlik püha. «Elavat ja rahvalikku kunsti kasutades demonstreerib park partei ajalugu ja rollimudeleid, mõjutades sellega avalikkust ning pakkudes neile «punast kasu»,» reklaamib artikkel kohaliku omavalitsuse kodulehel.

Riigi internetikogukond reageeris uudisele terava irooniaga. «Milline hea maa raiskamine,» kirjutas üks kasutaja blogikeskkonnas Weibo. «Nad ei usu sellesse ise ja tahavad ometi, et avalikkus seda usuks,» reageeris teine. «Seda peaks hoopis kutsuma ajupesemise teemapargiks,» pakkus kolmas.

Miki-hiire, Tarzani ja teiste traditsioonilise kangelaste asemel ootavad külastajaid kujud 35st «näidiskommunistist», nende hulgas punaarmee veteranist Liu Huaqingist ja parteijuht Cai Hesenist.

Park on osa viimasel ajal moodi läinud nõndanimetatud «punasest turismist», mille käigus loodab riik oma kommunistlikku mineviku pealt raha teenida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles