Oregoni osariigis hukkus koolitulistamises 13 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Oregoni osariigis sai ülikooli territooriumil tulistamises surma 13 ja vigastada 20 inimest, edastas uudistekanal CNN.

Tulistamine toimus Roseburgis Umpqua Community College'i teadushoonetes, vahendas BNS.

Oregoni justiitsministri Ellen Rosenblumi sõnul sai 13 inimest surma. Politsei teatas varem seitsmest kuni kümnest hukkunust.

Douglase maakonna šeriff John Hanlin ütles pressikonverentsil, et tulistaja on surnud. Korrakaitsjad astusid ründajaga tulevahetusse, lisas Hanlin. Ta ei täpsustanud, kas ründaja hukkus tulevahetuses või võttis endalt ise elu.

Uudistekanal CNN edastas kohalikele ametnikele viidates, et vähemalt 20 inimest on kriitilises seisundis.

Relvastatud isik tulistas väidetavalt ohvreid metoodiliselt ühest klassiruumist teise liikudes.

Kolledž suleti koheselt pärast tulistamist ning sündmuskohale kiirustasid politsei ja tuletõrje. Douglase maakonna tuletõrjeülema Ray Shoufleri sõnul evakueerisid tuletõrjujad kolledžist vähemalt 11 vigastatut, kellest kaks suri.

Kolledžis õpib ligi 13 000 õpilast, neist 3000 täiskohaga. Kolledži endise presidendi sõnul on ülikoolil vaid üks relvastamata turvamees.

Välisminister Marina Kaljurand avaldas Twitteri vahendusel Oregoni koolitulistamise ohvrite peredele ja sõpradele kaastunnet.

Foto: Twitter kuvatõmmis

Tulistamine toimus Roseburgi linnas. 22 000 elanikuga Roseburg asub USA läänerannikul Portlandist umbes 200 kilomeetri kaugusel.

Umpqua kolledži asukoht kaardil:

Foto: Google
Copy
Tagasi üles