Merkel: Süüria kodusõda saab lõpetada ainult Venemaa abiga

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AP/Scanpix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel teatas täna, et Süüria kodusõda on võimalik lõpetada ainult koos Venemaa abiga, kes kolmapäeval alustas Süürias õhurünnakute tegemist, kirjutas ERR.

Põgenikekriisist rääkides märkis Merkel, et on oluline lahendada probleemid, mis panevad inimesi oma kodudest põgenema, vahendas Reuters.

«See vastab eriti tõele Süürias, kus me oleme juba aastaid teadnud, et lahendus saab olla ainult koos Venemaaga ja mitte ilma Venemaata,» teatas Merkel Ida-Saksamaal peetud kõnes, mis oli mõeldud peatse Saksamaa taasühinemise 25. aastapäeva tähistamiseks.

Saksa liidukantsleri arvamus erineb mõnevõrra Ameerika Ühendriikide reaktsioonist, kelle arvates võib Venemaa tegevus Süürias kriisi hoopis pikendada.

USA ja Venemaa kõrged sõjaväelased arutasid täna, kuidas vältida Süürias huvide konflikti. Vene ametniku sõnul olid kõnelused konstruktiivsed ja töised, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles