Meedia: Oregoni koolitulistaja oli «vihane noor mees»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei  Oregonis Roseburgis koolitulistamist uurimas
Politsei Oregonis Roseburgis koolitulistamist uurimas Foto: SCANPIX

USAs Oregoni osariigi Roseburg Umpqua Community College'is toimus eile tulistamine, milles hukkus üle kümne inimese.

CNNi ja New York Timesi andmetel oli tulistajaks 26-aastane Chris Harper Mercer.

Douglase maakonnas politseijuht John Hanlin teatas pressikonverentsil, et tulistaja on 20. eluaastates mees, kuid selle isiku nime ei paljastatud.

Ei ole teada, kas tulistaja tegutses üksinda või kas ta oli tulistamispaigaks olnud ülikooli üliõpilane. Esialgsetel andmetel liikus ta klassiruumist klassiruumi ja tulistas.

«Tegemist oli niiöelda vihase noore mehega, kes elas tulistades oma viha välja,» kirjeldas tulistajat politseiallikas.

Eile tehtud rünnakus hukkus üle kümne inimese ja mitukümmend sai vigastada. CNN teatel hukkus tulistaja politseiga peetud tulevahetuses.

Uudisteagentuuri AFP andmetel leidis politsei sündmuskohast neli relva, mis võisid kuuluda tulistajale ning mobiiltelefoni, milles oli massimõrvale viitavaid sõnumeid.

Politsei uurib sotsiaalmeedias ja suhtlusportaalides avaldatud sõnumeid, mis võidi kirjutada tulistaja poolt enne veretööd.

Politsei sai väljakutse Roseburgi Umpqua Community College õppeasutusse eile kohaliku aja järgi kella 10.30 paiku.

Sündmuse tunnistajaks olnud Kortney Moore`i sõnul katkes õppetöö järsult, kui läbi akna lastud kuul tabas õppejõu pead.  Naise sõnul sisenes natuke hiljem relvastatud noor mees, kes käskis kõigil ruumis olnutel teatada, mis usku nad on. Mees avas siis tule.

Cassandra Weldingi sõnul kuulsid tema ja ta kaaslased loengul olles tulistamisheli. Nad lukustasid ukse, kustutasid valguse, helistasid päästeteenistusse ja lähedastele.

22 000 elanikuga Roseburg asub USA läänerannikul Portlandist umbes 200 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles