Kadõrov: tšetšeenid on valmis Süüriasse sõtta minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Tšetseenia juht Ramzan Kadõrov teatas valmidusest saata Tšetšeenia sõdurid Süüriasse võitlema äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), aga alles pärast seda, kui saab selleks loa Venemaa presidendilt ja sõjaväe ülemjuhatajalt Vladimir Putinilt.

«Ma ei ütle seda suusoojaks. Moslemi, tšetšeeni ja Venemaa patrioodina teatan, et kui need tänapäevalgi olemas olevad šaitaanid (kurivaimud) hõivasid 1999. aastal meie vabariigi, andsime Koraanil vande võidelda nende vastu kogu elu, kus nad ka ei viibiks. Ma ei räägi seda niisama, ma palun, et meil lubataks sinna sõita ja osaleda nendes erioperatsioonides,» ütles Kadõrov.

Otsuse peab võtma vastu ülemjuhataja, lausus Kadõrov, lisades, et tšetšeeni sõjaväelased on lahinguks valmis. «Kohe, kui Süüria terroristid mõistavad, et nende vastu suunduvad sõdurid, kaovad nad sealt kiiresti,» ütles Kadõrov.

«Teame neid, siin me nad hävitasime, oleme nendega sõdinud. Nad tunnevad meid,» ütles Kadõrov.

«Terroristid ei tea esialgu, mida kujutab endast tegelik sõda, sest neid on ainult pommitatud, aga sõjategevuse kogemust neil ei ole,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles