Moskva: viimase 24 tunniga sooritati Süürias 18 lahinglendu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kopter Latakia lennujaama kohal Süürias.
Vene kopter Latakia lennujaama kohal Süürias. Foto: SCANPIX

Vene õhujõud sooritasid viimase 24 tunni jooksul Süürias 18 lahinglendu, neist 10 ööl vastu tänast, mille käigus pommitati seitset objekti, teatas Vene kaitseministeerium.

Vene kaitseametkonna teatel rünnati eranditult sunniidi äärmusrühmitusele Islamiriik (IS) kuuluvaid sihtmärke. Vene ametnikud on varem möönnud, et on kolmandat päeva kestvates õhulöökides rünnanud ka teisi rühmitusi.

Venelased on andnud õhulööke peamiselt Süüria loode- ja keskosas ehk piirkondades, mis on väravaks valitsuse tugipunktidele Damaskuses ja Vahemere ranniku ääres.

Tänastes õhulöökides purustati Aleppo provintsis Daret Azzeh' lähistel komandopunkt, Idlibi provintsis anti õhulööke Maaret al-Numani lähistel asuva välilaagri pihta, hävitades punkreid ja relvaladusid, teatas Vene kaitseministeerium.

Idlibis hävis õhulöökides ka ajutine laohoone ning tähtis relvaladu, lisati avalduses. Idlibi provintsi kontrollib islamirühmituste koalitsioon, kuhu kuulub Al-Qaedaga seotud Al-Nusra Rinne.

Hama provintsis purustasid Vene sõjalennukid Kfar Zeita linna lähistel komandopunkti ja kümneid raskerelvi.

Lääs, Süüria mõõdukas opositsioon ja selle araabia riikidest toetajad kahtlevad Venemaa siiruses, kahtlustades, et Moskva eesmärk on IS-i vastase võitluse asemel rünnata kõiki Süüria valitsuse vastu võitlevaid rühmitusi ja tugevdada seeläbi president Bashar al-Assadi režiimi positsioone.

Venemaa õhurünnakutele Süürias eelnesid Damaskuse ametlik abipalve ning Vene parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu luba president Vladimir Putinile kasutada Süürias õhujõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles