Medvedev: Brežnevi sõnad on endiselt õiged

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Õigusnormide rakendamise osas pole Venemaal peaminister Dmitri Medvedevi hinnangul Leonid Brežnevi ajast peale midagi muutunud.

Medvedev meenutas Sotšis esinedes, kuidas ta 1982. aastal õigusteaduskonda astus, enne seda oli aga toimunud NLKP kongress, kus pidas kõne peasekretär Brežnev ja ta tsiteeris tema lauset: «Oleme vastu võtnud palju häid seadusi, praegu seisab asi nende kohases täitmises.»

Peaminister jätkas: «Sealtpeale on möödunud 35 aastat, aga Leonid Iljitši sõnad on endiselt täiesti õiged.»

Medvedevi hinnangul ei ole praegu vajadust liialdada uute seaduste vastuvõtmisega ja tuleks piirduda minimaalsete normidega.

«Kutsun valitsust, duumat ja föderatsiooninõukogu üles: me peame looma tänapäevaseid seadusi, kuid hariduselt ja mõtteviisilt juristina kutsun kõiki üles säästlikele õigusnormidele,» ütles ta.

Tema sõnutsi peab seadus olema «mõjus, tõhus ega tohi tekitada tüli.»

«Ja viimane, mida tahaksin foorumi osalistele öelda: meil on praegu tõepoolest eriline aeg, meil on avanenud võimalused, piirid ja avarused, mida me veel ei adu. Meie ülesanne on seda kasutada. Üritagem seda teha,» rõhutas valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles