Ukraina sõdurite palk tõstetakse 7000 grivnani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ukraina sõjaväelaste ja rahvuskaardi liikmete miinimumtasu kavatsetakse tõsta 7000 grivnani (293 eurot), teatas Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov.

«Nii saavad rea-palgasõdurid kuus palka minimaalselt 7000 grivnat ja see summa suureneb sõltuvalt teenistusajast, sõjaväelisest erialast ja sõjalisest tegevusest,» ütles Turtšõnov, külastades Borõspili rajoonis Stares asuvat sõjaväeosa.

Ta kutsus rahvuslikult meelestatud noorsugu, eriti neid, kes on naasnud Donbassist ja omavad lahingukogemust, astuma rahvuskaardi või miilitsa erirühmadesse, kuhu kuulutatakse peagi välja konkurss.

«Politsei eribrigaadi mehitamine peab lõppema kahe kuu jooksul, kuid vaatamata sellele võitlejaid juba koolitatakse ja nad on valmis täitma lahingülesandeid,» rõhutas Turtšõnov. Siseminister Arsen Avakov teatas eelnevalt miilitsa erikorpuse loomisest 5. oktoobril 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles