London: ainult üks Vene õhurünnak 20st oli suunatud Islamiriigi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi avaldatud videost.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi avaldatud videost. Foto: SCANPIX

Ainult üks Vene õhurünnak 20st oli suunatud sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejate vastu Süürias, ütles Briti kaitseminister Michael Fallon täna.

Briti luureteenistuse andmetel oli ainult üks rünnak 20st ehk viis protsenti suunatud ISi džihadistide vastu ning enamik tapsid tsiviilisikuid ja Vaba Süüria jõude, mis võitlevad president Bashar al-Assadi režiimi vastu, ütles Fallon ajalehele Sun.

Briti kaitseministri sõnul on Venemaa sekkumine Süüria kriisi ainult keerulisemaks muutnud. Fallon andis mõista, et Ühendkuningriik peaks laiendama oma õhurünnakute kampaaniat, mis praegu on suunatud ISi tegevuse vastu Iraagis, ka Süüriale.

«Meie tõendid viitavad, et nad (venelased) heidavad mittejuhitavaid pomme tsiviilpiirkondadesse, tappes tsiviilisikuid, ning nad heidavad neid Vaba Süüria vägedele, kes võitlevad Assadiga.»

Fallon rõhutas, et Briti valitsus ilmselt laiendab õhujõudude kampaaniat, öeldes, et oleks moraalselt vale mitte rünnata ISi Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles