Üheksa abitöötajat võisid Afganistanis hukkuda USA õhurünnakus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunduzi haigla rünnaku ajal.
Kunduzi haigla rünnaku ajal. Foto: SCANPIX

Afganistanis Kunduzi linnas täna korraldatud õhurünnakus hukkus üheksa abiorganisatsiooni Piirideta Arstid (MSF) töötajat, teatas MSF. NATO väitel võis olla tegemist USA õhujõudude rünnakuga.

Õhulöögis sai praegustel andmetel vigastada 37 inimest. Mitukümmend inimest on veel kadunud.

MSFi haigla on piirkonna üks tähtsamaid meditsiinirajatisi. Seoses hiljuti piirkonnas taaslahvatanud vägivallaga on haigla töötanud üle oma võimete.

«Kell 02.10 kohaliku aja järgi... tabas MSFi erakorralise meditsiini osakonda mitu õhulööki ja hoone sai rängalt kahjustada,» teatas MSF.

Talibani võitlejad hõivasid Kunduzi ajutiselt esmaspäeval. Kunduzi lühiajaline hõivamine oli Talibani suurim taktikaline edu alates 2001. aastast ning andis löögi Afganistani valitsusvägedele. Praeguseks on linn valitsusvägede kontrolli all.

Pommitamise ajal oli haiglas 105 patsienti ja põetajat ning 80 kohalikku ning MSFi meditsiinitöötajat.

NATO väitel võib õhurünnaku taga olla USA lennuvägi.

«USA väed korraldasid õhurünnaku Kunduzis kella 02.15 paiku kohaliku aja järgi... isikute vastu, kes ähvardasid jõuga,» teatas NATO avalduses.

«Rünnaku käigus võis juhuslikult pihta saada ka lähedalasuv meditsiinirajatis. Juhtumi suhtes on algatatud uurimine,» teatas allianss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles