USA rannavalve otsib kadunuks jäänud kaubalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev El Faro.
Kaubalaev El Faro. Foto: Reuters/ScanPix

USA rannavalve otsis laupäeval endiselt kaubalaeva, mis jäi kadunuks pärast neljanda kategooria orkaani Joaquini jõudmist Bahama saartele ja mille pardal oli 33 inimest.

Ametnikud ütlesid reedel, et 224 meetri pikkune laev El Faro oli teel USA Florida osariigist Jacksonville'ist San Juani Puerto Ricos.

Ametnike sõnul said nad laevalt teate tehnilistest probleemidest, kui alus asus Bahama saarte idaosas Crooked'i saare juures.

Rannavalve teatel ütlesid meeskonnaliikmed ametnikele, et laev lekib, ent olukord on kontrolli all. Ametnikud ja päästemeeskonnad ei ole suutnud meeskonnaga sidet taastada.

Joaquin põhjustas Bahamal üleujutusi, side- ja elektrikatkestusi ning hävitas mitmeid elumaju. Torm liigub USA ranniku suunas, mille kaguosas on tugevad vihmad juba põhjustanud ulatuslikke tulvasid. Joaquini tuuled puhuvad orkaanihoiatuskeskuse andmetel 69 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles