Porošenko: Donbassi valimisteks tuleb eelnevat valmisseadust muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Kohalikud valimised saavad Donbassis toimuda alles pärast valimisseaduse muudatusi, ütles Ukraina president Petro Porošenko.

«Valimised toimuvad, kui me oleme seadusandlust korrigeerinud. Meie positsioon on järgmine: me ootame, et nende vastus, kellest see sõltub, Normandia formaadis saavutatud kokkulepetele, on sobiv,» ütles Porošenko Normandia neliku liidrite kohtumise järel ajakirjanikele.

Prantsuse president François Hollande ütles Pariisis peetud kohtumise järel Ukraina, Saksa ja Vene liidriga, et Donbassi valimised tuleks pidada Ukraina seaduste alusel 80 päeva pärast vastava seaduse vastuvõtmist.

«Meie kavatsus oli tagada kohalike valimiste toimumise võimalused. Need tuleks korraldada vastavalt Ukraina seadustele. Need tuleb korraldada töörühma raamistikus viisil, mis tagaks usaldusväärsed tulemused,» sõnas Hollande reede õhtul Pariisis pressikonverentsil.

«Kutsume kõiki osapooli selles protsessis osalema. 18. oktoobrile kavandatud valimisi [isehakanud Donetski rahvavabariigis] ei ole võimalik ellu viia ilma teatud kokkulepete elluviimiseta,» sõnas ta.

Hollande'i sõnul tuleb kõigile isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigi territooriumil peetavate valimiste kandidaatidele tagada puutumatus.

Amnestia tuleb ellu viia kõrvuti valimistega, ütles Prantsuse president.

Ukraina kohalikud valimised peetakse 25. oktoobril. Separatistid on teatanud, et korraldavad oma valimised 18. oktoobril ja 1. novembril.

Veebruaris sõlmitud Minski relvarahulepe näeb ette kohalike valimiste korraldamist Donbassi separatistide kontrollitud aladel veel sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles