Silja Symphony kadunud reisija käivitas Turu saarestikus ulatusliku päästeoperatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Silja Symphony.
Parvlaev Silja Symphony. Foto: Wikipedia

Kahtlus, et parvlaevalt võis merre kukkuda reisija, käivitas laupäeva hilisõhtul Turu saarestikus ulatusliku otsimis- ja päästeoperatsiooni, kirjutas täna Soome ajaleht Helsingin Sanomat.

Silja Symphony teatas võimalikust vahejuhtumist Turu merepäästekeskusele kella 23 paiku õhtul. Laev oli sel ajal Öröst lõunas teel läände.

Otsimis- ja päästeoperatsioonist võtsid osa merepäästealused ja kopter, samuti parvlaevad Silja Symphony ja Viking Line'i Mariella.

20 minutit pärast teadet selgus, et kadunuks peetud mees oli laeval, ütles Tallink Silja kõneisik Marika Nöjd.

«Mees oli ähvardanud reisiseltskonda, et hüppab laevalt merre. Kui ta kadus, kahtlustas seltskond, et ta oligi seda teinud,» ütles Nöjd. «Käivitame alati otsekohe päästeoperatsiooni, kui küsimus on inimelus.»

Soome merepäästekeskus uurib juhtumit ning tuletab meelde, et pahatahtlik hädateade toob alati kaasa juurdluse ning kui see kinnitust leiab, kaasneb suur trahv, sest merepäästeoperatsioon maksab kümneid tuhandeid eurosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles