Türgi hävitajad saatsid õhuruumi rikkunud Vene sõjalennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi hävitaja F-16.
Türgi hävitaja F-16. Foto: SCANPIX

Türgi F-16 hävitajad saatsid nädalavahetusel Süüria piiri lähedal Türgi õhuruumi rikkunud Vene sõjalennukit ja sundisid selle tagasi pöörama, teatas täna Türgi välisministeerium.

Välisministeerium kutsus seoses rikkumisega välja Venemaa suursaadiku Ankaras, kellele esitati jõuline protest.

Välisministeerium nõudis, et säärased rikkumised ei tohi korduda ning hoiatas, et vastasel juhul vastutab Venemaa võimalike soovimatute tagajärgede eest.

Vene hävitaja sisenes Türgi õhuruumi laupäeval kell 12.08 riigi lõunaosas Hatay provintsis Yayladagi piirkonnas, teatas ministeerium.

«Vene lennuk pöördus tagasi Süüria õhuruumi, kui talle saadeti vastu kaks piirkonnas patrullinud Türgi õhujõudude hävitajat F-16,» lisas ministeerium avalduses.

Türgi välisminister Feridun Sinirlioğlu helistas seoses vahejuhtumiga Vene välisministrile Sergei Lavrovile ning oli ühenduses ka NATO liitlasriikide välisministrite ja NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles