Iisraeli sõdurid lasid maha palestiinlasest nooruki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina demonstrandid põgenemas Iisraeli sõjaväe pisargaasi rünnaku eest.
Palestiina demonstrandid põgenemas Iisraeli sõjaväe pisargaasi rünnaku eest. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõdurid lasid eile hilisõhtul Läänekaldal asuvas Tulkaremi asulas puhkenud kähmluse ajal maha 18-aastase palestiinlasest nooruki, teatasid politsei- ja meditsiiniallikad.

Viimastel andmetel oli tapetud noormehe nimi Huzeifa Othman Suleiman.

Läänekaldal ja Jeruusalemmas puhkenud kokkupõrgetes Iisraeli julgeolekujõudude ja asunikega sai ööpäevaga haavata 77 palestiinlast, teatas Rahvusvaheline Punane Rist. Tavakuulidest sai haavata 18 ja kummikuulidest 59 palestiinlast. Pisargaasi sissehingamise tõttu sai ravi veel 139 inimest, kuut tohterdati peksmisest tingitud vigastuste pärast, ütles Punase Risti pressiesindaja Errab Foqaha.

Jeruusalemmas ja okupeeritud Läänekaldal tõusid pinged pärast kahte hiljutist palestiinlaste rünnakut, milles hukkus kaks iisraellast ja haavati ühte kaheaastast last.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles varem päeval, et riik on surmavõitluses Palestiina terroriga ja andis käsu veelgi karmistada tervet hulka julgeolekumeetmeid. Palestiina valitsus mõistis hukka Iisraeli otsuse sulgeda vägivalla tõttu kaheks päevaks Jeruusalemma vanalinn palestiinlastele, nimetades seda «konflikti eskaleerimiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles