Mustanahaline Läti kommunist-separatist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigele kommunistile kohaselt valis Beness Aijo pildi tegemise kohaks Lenini ausamba jalami – nii on ju seljatagune kindel.
Õigele kommunistile kohaselt valis Beness Aijo pildi tegemise kohaks Lenini ausamba jalami – nii on ju seljatagune kindel. Foto: Jaanus Piirsalu

Kui loo pealkiri tundub kummaline, siis veel kummalisemaks asi läheb, ehk nagu ütleb reklaamlause – ja seegi pole veel kõik. Nimelt võitleb Inglismaa komparteisse kuuluv mees vabatahtlikuna Luganski separatistide ridades, kus tema sõnul on ka mitmeid inimesi Eestist.

Kohtume Beness Aijoga Luganski peaväljakul, ja nagu kommunistile kohane – Lenini kuju jalamil. Mees kannab laigulist mundrit, millel embleem venekeelse kirjaga «Viisakad inimesed». Just nii nimetasid ennast möödunud kevadel Krimmi hõivanud eraldusmärkideta Vene sõjaväelased.

36-aastane Aijo on sündinud Lätis, aga õppinud ja töötanud aastaid Londonis. Ta räägib, et kuulub Inglismaa kommunistlikkuse parteisse ja on samal ajal Vene äärmusrahvuslase, kirjanik Eduard Limonovi partei Teine Venemaa (varem Venemaa natsionaalbolševistlik partei, mis on nüüdseks Venemaal keelatud – J. P.) Läti rakukese liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles