ÜRO: mitme õhuväe üheaegne tegutsemine Süürias on ohtudest tulvil

BNS
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi hävitaja F-16.
Türgi hävitaja F-16. Foto: SCANPIX

Venemaa ja USA-juhitud koalitsiooni sõjalennukite üheaegne tegutsemine Süüria õhuruumis on ohtudest tulvil, hoiatas eile ÜRO.

«Näeme nüüd mitmeid riike ja erinevaid koalitsioone tegutsemas Süüria kohal,» ütles ÜRO pressiesindaja Stephane Dujarric.

«Arvan, et see loob olukorra, mis on ohtudest tulvil ja väga tundlik, nagu nägime Türgi õhuruumi rikkumise küsimuses,» lisas Dujarric.

Türgi edastas Moskvale protesti õhurikkumise asjus, mis leidis aset nädalavahetusel Süüria piiri lähistel. Süüria piiri lähistel jälitas kahte Türgi hävitajat ka tundmatu riigi sõjalennuk MiG-29, teatas Türgi sõjavägi.

«See peaks uuesti suunama inimeste tähelepanu poliitilise lahenduse leidmisele Süüria konfliktis,» lausus Dujarric.

«Mis tahe tegevused Daeshi ja teiste vastu peaksid olema kooskõlas rahvusvahelise õiguse ja rahvusvahelise humanitaarõigusega,» lisas ta, kasutades äärmusrühmituse Islamiriik araabiakeelset nimetust.

Venemaa tunnistas Vene sõjalennuki sattumist Türgi õhuruumi 3. oktoobril, kuid rõhutas, et õhuruumi rikuti vaid mõned sekundid ning vahejuhtumi põhjustasid ebasoodsad ilmastikutingimused.

NATO mõistis eile erakorralisel kohtumisel õhuruumi tungimise hukka ning hoiatas taoliste rikkumiste äärmise ohtlikkuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles