Moskva: Venemaal taandub äärmuslus ja võõraviha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa immigrandid.
Venemaa immigrandid. Foto: SCANPIX

Venemaal on selle aasta esimese kaheksa kuuga äärmusluse ja võõraviha juhtumite hulk võrreldes varasemate aastatega vähenenud, teatas Inimõiguste Moskva Büroo juht Aleksandr Brod.

«2014. täheldati võõraviha vähenemist, võrreldes eelnenud aastaga, tänavu on see suundumus kaheksa kuud jätkunud. Jaanuarist augustini tuvastas seire 22 võõraviha ja äärmusluse juhtu, mille käigus sai kümme inimest surma ja kümme raskelt vigastada,» ütles Brod teisipäeval ajakirjanikele.

Kokku on massikaklustes ja muudes äärmusluse ilmingutes kannatada saanud üle 50 inimese, nentis ta. Sündmused leidsid aset Moskvas, Peterburis, Volgogradi, Rostovi ja Uljanovski oblastis, Krasnodari krais ja mujal, ütles Brod.

Lisaks tuvastati kaheksa kuuga 22 võõravihast ajendatud vandalismijuhtu, sh Moskvas, Permi krais, Vologda ja Arhangelski oblastis.

Uueks ohuks on kujunenud Venemaa kodanike liitumine Iraagis ja Süürias suuri alasid hõivanud sunniidi äärmusrühmitusega Islamiriik.

«Kui 2013. aastal räägiti 300 kodanikust, kes sõdivad Islamiriigi poolel, siis praegu juba kahest tuhandest, mõni asjatundja räägib ka viisest tuhandest ja rohkemastki,» märkis Brod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles