Venemaa president saab täna 63-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladmir Putinil täitub täna 63. eluaasta ning oma sünnipäeva pidavat riigijuht tähistama sportlikult. 

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas uudisteagentuurile TASS, et Putin kohtub pikaajaliste sõpradega, kellega koos oma lemmikmängu jäähokit mängib.

«Tegemist on Nõukogude Liidu ja Venemaa jäähokikoondiste veteranide ning Night Hockey League mängijatega,» täpsustas pressiesindaja.

Nimetatud jäähokiliiga alustab oma hooaega täna, 7. oktoobril.

Putinit tuntakse kui innukat jäähokiharrastajat ja sportlike eluviiside propageerijat. Viimati mängis ta jäähokit avalikkuses 1. septembril endises taliolümpialinnas Sotšis, kus ta vastasteks olid kohalikud üliõpilased.

Putin on kutsunud jäähokit mängima Venemaa ja teiste riikide juhtivpoliitikuid ning avaliku elu tegelasi. Mitmed presidendid on selle kutse vastu võtnud.

TASSi teatel on Putinil hoolimata sünnipäevast muidu üsna tavaline tööpäev. Möödunud aastal tegi riigijuht erandi, lennates Moskvast Siberi metsikusse loodusesse.

Viimastel aastatel on Putini populaarsus hakanud kahanema Ida-Ukraina jätkuva kriisi ja nüüd Venemaa poolt Süürias tehtavate õhurünnakute tõttu.

Wikipedia: Vladimir Vladimirovitš Putin (sündinud 7. oktoobril 1952 Leningradis (nüüd Peterburi) on Venemaa poliitik, 2000–2008 ja taas alates 7. maist 2012 Venemaa president.

Putin oli 8. maist 2008 kuni 7. maini 2012 Venema peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles