Telepilt moslemirüüd kandvast Merkelist tekitas Saksamaal skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomontaaž Merkelist hijabi kandmas.
Fotomontaaž Merkelist hijabi kandmas. Foto: Kuvatõmmis

Saksa telekanali ARD juhid kaitsevad oma otsust riigijuhi Angela Merkeli kujutamisel: naine riietatud musta islamirüüsse, selja taga ilutsemas minaretid. Eetrisse läks fotomontaaž pagulastest rääkiva uudislõigu ajal. 

Paljud süüdistasid telekanalit islamivastases propagandas. Sellal, kui taustaks oli Merkeli pilt, pöördus saatejuht Rainald Becker vaatajate poole. «Mismoodi elu muutub? Kuidas me peaksime reageerima, kui pagulastel tekib probleeme võrdsuse, naiste õiguste, vaba ajakirjanduse ja kõnevabadusega? Need on küsimused, millele meil pole vastust ning mis tekitavad hirmu,» rääkis Becker.

Telekanal on kriitika tagasi lükanud väidetega, et fotolavastust «mõisteti mitmel tasandil valesti» – montaaži mõte oli peegeldada nimelt neid lääne ühiskondadele omaseid vabadusi, millest jutt käis. Ettevõte võttis omaks, et ühtlasi oli eesmärgiks tekitada furoori, kuid lükkas otsustavalt tagasi väite, nagu paiskaksid nad eetrisse islamivastast materjali.

Hinnangute järgi võtab Saksamaa sel aastal vastu 1,5 miljonit põgenikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles