Avalik kiri Putinile: sinu ametiaeg on moraalne katastroof

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Kašin.
Oleg Kašin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene ajakirjanik Oleg Kašin tõi avalikkuse ette kirja Venemaa president Vladimir Putinile ja peaminister Dmitri Medvedevile, milles kritiseerib teravalt riigi praeguseid juhte ja režiimi. 

Aastal 2010 vägivaldse peksu ohvriks langenud Kašin – mees viidi haiglasse pealuumõra, murtud lõualuu ja katkiste sõrmedega – heidab kirjas ette nii uurimise puudumist tema rünnaku asjus kui kirjeldab riigi üldist moraalset laostumust.

«Teil on täielik ja absoluutne kontroll seaduste vastuvõtmise ja kehtestamise üle Venemaal, ja ikka te elate nagu kurjategijad,» väidab Kašin oma pöördumises.  «Ärge laske ennast petta – viimased 15 aastat pole käinud Venemaa uuendamine ja riik pole põlvedelt püsti tõusnud. See aeg on olnud meie põlvkonnale monumentaalne moraalne katastroof. Ning teie mõlemad, härra Putin ja härra Medvedev, olete selle eest isiklikult vastutavad,» kirjutab Kašin.  

Esmaspäeval avaldatud teate kohaselt on president Putini büroo küll kirja lugenud, kuid ei kommenteeri seda. Peaminister Medvedev ei ole reageerinud. 

Loe pöördumise ingliskeelset tõlget siit ja venekeelset originaalversiooni siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles