Rootsi pagulaskeskused ei suuda enam uusi saabujaid majutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13.aastane Mahmud Zaara on üks paljudest saatjata alaealistest, kes sellel aastal Rootsis asüüli palunud on.
13.aastane Mahmud Zaara on üks paljudest saatjata alaealistest, kes sellel aastal Rootsis asüüli palunud on. Foto: SCANPIX

Rootsi pagulaskeskused ei suuda enam uusi saabujaid majutada, senise migrantidevoo jätkumisel saabub kriitiline hetk nädalavahetusel, hoiatasid täna ametnikud.

Viimastel päevadel on Rootsis esitatud umbes 1500 asüülitaotlust päevas.

«Olukord on väga pingeline. Me vaatame üle meie majutusvõimalused ning otsime lahendusi. Need võivad olla spordisaalid, kuid võivad olla ka evakueerumiskeskused, mis on mõeldud loodusõnnetuste või teiste erakorraliste olukordade jaoks,» ütles migratsiooniameti kõneisik Pierre Karatzian AFP-le.

Olukord on muutunud kriitiliseks, kuna üha rohkem asüülitaotlejaid jääb keskustesse isegi pärast elamisloa saamist Rootsis.

Peaminister Stefan Löfven kohtus sel nädalal omavalitsuste esindajatega, et arutada põgenike majutamisega seotud kriisi.

Oktoobri esimesel nädalal esitas Rootsi asüülitaotluse ligi 8000 migranti, nende seas 1700 saatjata alaealist. Septembris oli asüülitaotlusi ligi 25 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles