Pentagon: oleme pidanud Süürias sõjalennuki Vene tõttu ümber suunama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväe lennuk F-16
USA sõjaväe lennuk F-16 Foto: SCANPIX

USA juhitava koalitsiooni sõjalennukeid on kokkupõrke vältimiseks Vene lennukitega Süüria õhuruumis vähemalt ühe korra ümber suunatud, teatas Ühendriikide kaitseministeerium kolmapäeval.

«On esinenud vähemalt üks juhtum, mil astuti samme mitteturvalise vahemaa välistamiseks lennukite vahel,» ütles Pentagoni pressiesindaja mereväekapten Jeff Davis.

Davise sõnul jätkuvad koalitsiooni operatsioonid Iraagi ja Süüria õhuruumis ning Venemaa õhurünnakud Süürias ei ole missiooni muutnud.

«Oleme astunud samme lennukite ümbersuunamiseks, kui seda peaks vaja minema juhtudel, mil meie lennukid võivad üksteisele liiga lähedale sattuda,» sõnas Davis.

USA ja Vene kaitseministeeriumi ametnikud pidasid eelmisel nädalal Moskva soovil kõnelusi meetmete rakendamiseks, et välistada kahe riigi lennukite sattumine Süüria õhuruumis samal ajal samasse kohta.

Ühendriikide juhitav koalitsioon korraldab sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu õhurünnakuid Iraagis alates mullu augustist ja Süürias alates eelmise aasta septembrist.

Venemaa alustas 30. septembril õhurünnakuid Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi vastastele. Moskva väidab end ründavat ISi, ent lääneriigid ja mitu Araabiamaad on teatanud, et Vene õhulöögid on suunatud peamiselt Süüria mõõdukate opositsioonirühmituste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles