Medvedev peab sanktsioone Venemaa vastu mõttetuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev kohtumas suurärimeeste ja -töösturitega Moskvas.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev kohtumas suurärimeeste ja -töösturitega Moskvas. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa poliitikat rahvusvahelisel areenil pole president Dmitri Medvedevi arvates võimalik majandussanktsioonidega mõjutada.

«Vene Föderatsiooni sanktsioonide abil pigistada on mõttetu. Meil ei ole riigis selline otsuste vastuvõtmise süsteem, selline valitsemissüsteem, et see võiks kaasa tuua muutusi välispoliitikas,» vahendas riigipea sõnu Interfax.

Täna töösturite ja ettevõtjate liidu juhatusega kohtunud Medvedevi sõnul saab «banaanivabariigiga» käituda nii, et «suletakse paar kanalit ja seejärel olukord muutub dramaatiliseks». Venemaaga tema arvates see ei tööta.

«Meil nii ei lähe. Seda hakkavad aru saama ka tulipead, kes alguses kutsusid üles sanktsioonidele,» lisas president, kes kinnitas ka, et Kremli majanduspoliitika konflikti pärast Gruusias ei muutu. Samas rõhutas ta vajadust suurendada vene kapitali osakaalu kohalikel turgudel.

Medvedev rääkis, et Moskva soovib jätkuvalt ühineda ka Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), kuid seda vaid juhul, kui tingimused on vastuvõetavad, vahendas Reuters. «Kõik meie riigi arenguprioriteedid säilitatakse. Keegi ei peaks lootma suunamuutustele,» märkis president.

WTO liikmed peaks tema arvates lõpetama ka katsed hirmutada Venemaad lisatingimustega ning käituma «humaanselt», vahendas AFP.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles