Naine tahab pääseda Austraaliasse, et teha seal abort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

23-aastane somaallannast migrant, keda väidetavalt vägistati Nauru saarel asuvas põgenikekeskuses, pöördus Austraalia peaministri Malcolm Turnbulli poole palvega: ta soovib siseneda riiki selleks, et teha abort.

Neljandat kuud lapseootel naine pole allikate sõnul pärast rünnakut oma toast lahkunud muuks, kui vaid arstlikeks ülevaatusteks – samuti ei söövat ta korralikult. Tema heaks töötavate advokaatide sõnul pole Austraalia valitsus tema palvetele veel vastanud.

«Oleme tema tervise ja heaolu pärast erakordselt mures,» rääkis naist esindav advokaat George Newhouse. «Vaene naine vajab hädakorralist meditsiinilist ravi. Selle kohutava raseduse peab katkestama nii pea kui võimalik, koostöös kultuuriliselt sobiva toetussüsteemiga.»

Naurus on vägistamisohvritel keelatud aborti teha. Riigi poliitikute sõnul on jutud nende põgenikelaagris levinud vägivallast suuresti välja mõeldud selleks, et lihtsustada migrantide edasipääsu Austraaliasse. «Naurus ei ole relvavägivalda, inimesed ei sure koduvägivalla kätte ning isegi meie politsei ei pea kandma relvi, nii et vaadakem asju õiges perspektiivis,» lausus veidi rohkem kui 10 000 elanikuga riigi justiitsminister David Adeang.

Eelmisel kuul Ausraalia peaministriks saanu Turnbull on lubanud migrantide suhtes järgida oma eelkäija Tony Abbotti kõva käe poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles