Süüria armee on asunud Vene õhulöökide toel suurpealetungile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdurid
Süüria armee sõdurid Foto: SCANPIX

Süüria režiimiväed asusid neljapäeval Lääne-Süürias suurpealetungile ülestõusnute vastu.

Süüria armeeallikas teatas režiimivägede ning Liibanoni šiialiikumise Hizbollah pealetungist strateegiliselt tähtsas mäestikus.

«(Süüria armee) on hõivanud suurema osa mägisest Jeb al-Ahmari territooriumist,» mis asub strateegiliselt tähtsast Sahl al-Ghabi tasandikust läänes ning armee Latakia tugipunktist idas, sõnas allikas AFP-le.

Tasandik on olnud mässuliste rühmituste koalitsioon Vallutusarmee, kuhu kuulub ka Al-Qaeda Süüria haru Al-Nusra Rinne, mitu kuud kestnud pealetungi sihtmärgiks.

Süüria maavägede pealetungi toetab õhutsi Venemaa.

Moskva sõnul on nende õhulöökide sihtmärgiks sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) ning teised terroristid. Washingtoni sõnul on aga 90 protsenti Venemaa rünnakutest korraldatud teiste ülestõusnute rühmituste pihta.

Venemaa alustas 30. septembril Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastaste positsioonidele. Vene lennukid on rikkunud viimase nädala jooksul NATO liikme Türgi õhupiiri, mille vastu on jõuliselt protestinud nii NATO kui ka Ankara.

Kolmapäeval hoogustas Moskva järsult oma sõjategevust Süürias, toetades raketilöökidega Süüria maavägede rünnakut ülestõusnute vastu.

USA NATO suursaadiku Douglas Lute'i sõnul on Venemaa viimase nädala jooksul paigutanud Süüriasse jalaväepataljoni, kaasaegsed tankid ja hulga muud relvastust.

Varem on Venemaa Süüriasse toonud üle 30 sõjalennuki, soomusmasinaid ja helikoptereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles