USA riigiametnik: mõned Venemaa sõjalaevadelt Süüriasse tulistatud tiibraketid kukkusid alla Iraanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa raketilöök Süüria pihta.
Venemaa raketilöök Süüria pihta. Foto: SCANPIX

Venemaa sõjalaevadelt Süüriasse tulistatud tiibrakettidest mõned kukkusid alla Iraanis, teatas neljapäeval tundmatuks jääda soovinud USA riigiametnik.

Ametnik kinnitas telekanali CNN juba varem vahendatud samasisulist uudist. Allika sõnul langesid mõned raketid kolmapäeval Iraani, kahjude või ohvrite kohta andmed puuduvad.

Venemaa kaitseministeeriumi kinnitusel tabasid kõik väljatulistatud raketid Süürias sihtmärke.

«Vastupidiselt telekanalile CNN ei räägi me mingitest anonüümsetest allikatest. Me näitame rakettide väljatulistamist ja ka seda, mida need tabasid,» vahendas uudisteagentuur Interfax Venemaa kaitseministeeriumi eestkõneleja kindralmajor Igor Konašenkovi sõnu.

Venemaa kaitseministeeriumi veebilehele paigutatud videomaterjal näitab, et Kaspia sõjalaevastiku laevadelt Süürias sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik sihtmärkide pihta lastud tiibraketid lendasid üle Iraani ja Iraagi ala. Sihtmärkideks olid mürsu- ja lõhkeainevabrikud, komandopunktid, relva- moona- ja kütuselaod, samuti terroristide väljaõppelaagrid.

NATO diplomaatiliste allikate sõnul tuli üle Iraani ja Iraagi õhuruumi lennanud Vene tiibrakettide väljatulistamine alliansile täieliku üllatusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles