Küsitlus: üle 70 protsendi venemaalastest toetab õhulööke Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseministeeriumi avaldatud foto Süürias toimuvatest pommitamistest
Venemaa kaitseministeeriumi avaldatud foto Süürias toimuvatest pommitamistest Foto: SCANPIX

Venemaa õhulööke äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu Süürias toetab 72 protsenti venemaalastest, ilmnes sõltumatu uurimisasutuse Levada keskuse neljapäeval avaldatud küsitlustulemustest.

Õhulöögid mõistab hukka 14 protsenti vastanuist, sama paljud jäävad vastuse võlgu, näitas oktoobri alguses läbi viidud uuring, milles osales 1600 inimest Venemaa 134 asulast.

Küsitluse kohaselt on venelased siiski mures, et Süüriast võib neile saada uus Afganistan.

Levada keskus märkis siiski, et küsitlustulemusi mõjutas tõenäoliselt televisiooni massiivne propagandakampaania pommitamise toetuseks. Eelmisel kuul läbi viidud samalaadses küsitluses toetas Venemaa sõjaväelaste saatmist Süüriasse vaid iga seitsmes vastanu.

Venemaa alustas 30. septembril Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastaste positsioonidele.

Kolmapäeval hoogustas Moskva järsult oma sõjategevust Süürias, toetades raketilöökidega Süüria maavägede rünnakut ülestõusnute vastu. Süüria režiimiväed asusid neljapäeval Lääne-Süürias «suurpealetungile» ülestõusnute vastu. Süüria armeeallikas teatas režiimivägede ning Liibanoni šiialiikumise Hizbollah pealetungist strateegiliselt tähtsas mäestikus.

Moskva sõnul on nende õhulöökide sihtmärgiks sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) ning teised «terroristid». Washingtoni sõnul on aga 90 protsenti Venemaa rünnakutest korraldatud teiste ülestõusnute rühmituste pihta.

USA NATO suursaadiku Douglas Lute'i sõnul on Venemaa viimase nädala jooksul paigutanud Süüriasse jalaväepataljoni, kaasaegsed tankid ja hulga muud relvastust. Varem on Venemaa Süüriasse toonud üle 30 sõjalennuki, soomusmasinaid ja helikoptereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles