Uurijad: Malaisia reisilennuki hukutas Venemaalt tulnud Buk-seadeldis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Malaysian Airlines lennu MH17 hukkumiskohal.
Lilled Malaysian Airlines lennu MH17 hukkumiskohal. Foto: Reuters/ScanPix

Portaal Bellingcat.com avaldas oma kodulehel raporti sellest, mis juhtus möödunud aasta juulis Ukraina kohal alla tulistatud Malayasian Airlines`i lennuga MH17. Kokkuvõte jõuab järeldusele: lennuki hukutas Ukraina mässuliste territooriumilt välja lastud rakett Buk.

Kodanikualgatuse raames uurivat ajakirjandust edendav lehekülg avaldas põhjaliku ülevaate sellest, kust täpselt pärines lennuki alla tulistanud seadeldis ja kuidas kulges tema edasine teekond; samuti analüüsis portaal nii vene kui lääne päritolu satelliitpilte ümbruskonnast.

«Ülaltoodud info põhjal võib väita, et 17. juulil 2014 veeti Venemaal Kurski lähedal paiknevast 53.st brigaadist pärit raketiheitja BUK Donetskist Snižnesse. Seal laeti see maha ning ta liikus omal jõul edasi lõunasse, kus lasi ligi 4.20 kohaliku aja järgi välja raketi, mis tabas üle Ukraina lendavat Malaysian Airlines`i lendu number 17. 18. juuli hommikul veeti masin üle piiri Luganskist tagasi Venemaale,» kõlab uurimise kokkuvõte.

«Alternatiivsed teooriad, mida esitlevad Venemaa kaitseministeerium on parimal juhul sügavalt vigased ja halvimal juhul kujutavad endast tahtlikku katset kasutada eksitamiseks võltsitud asitõendeid,» lisas kokkuvõte. 

Tutvu täispikkuses raportiga siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles