Pentagon muudab Süüria ülestõusnute väljaõpet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Pentagon lõpetab Süüria ülestõusnute relvaüksuste ülesehitamise ja keskendub selle asemel järeleproovitud liidrite väljaõppele ja relvastamisele, ütles reedel USA kaitseametnik.

«Varasem plaan nägi ette jalaväe tüüpi üksuste väljaõpetamist. Nüüd läheme üle mudelile, mis loob rohkem sõjalist lahinguvõimekust,» lisas ametnik.

Ta keeldus täpsustamast, kui palju liidreid relvastatakse ja välja õpetatakse, kuid märkis, et uus meede läheb käiku lähipäevadel.

Taktika muutmises võib näha vaikivat ülestunnistust, et Pentagoni senine 500 miljoni dollarine ja tuhandete mõõdukate mässuliste väljaõpetamist ette näinud programm on läbi kukkunud.

Kaks väikest USA koolituse saanud üksust liikus sel aastal Türgist Süüriasse, kuid üks neist lagunes rünnaku alla jäädes ja teine andis suure osa oma varustusest üle Al-Qaedaga seotud rühmitusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles