Moskva: Vene õhujõud tabasid 60 terrorisihtmärki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude lennukid Su-24.
Vene õhujõudude lennukid Su-24. Foto: SCANPIX

Venemaa õhujõud andsid viimase 24 tunni jooksul «terrorisihtmärkide» pihta Süürias enam kui 60 õhulööki, teatasid reedel Vene relvajõud oma oluliselt hoogustunud rünnakutest.

«Hmeimimi sõjaväebaasist tehti 67 väljalendu,» vahendas Vene meedia kindralstaabi aseülema kindralleitnant Igor Makuševi sõnu. «Sõjalennukid Su-34M ja Su-24SM tabasid 60 terrorisihtmärki,» lisas ta.

Rünnakutes hukkus kaks kõrgemat Islamiriigi komandöri ja mitusada võitlejat, teatas Vene sõjavägi.

Venemaa alustas läinud nädalal õhurünnakuid Süürias. Moskva väitel rünnatakse peamiselt sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) sihtmärke, kuid Lääne sõnul on suur osa õhulööke antud mõõdukamate Süüria ülestõusnute vastu.

Vene väed toetavad sellega Washingtoni hinnangul president Bashar Al-Assadi režiimivägesid.

Makuševi sõnul on islamiäärmuslased pidanud seoses rünnakutega oma taktikat muutma ning on pagenud linnadesse ja küladesse. Moskva kavatseb õhurünnakuid laiendada, lisas ta.

Süüria režiimiväed asusid neljapäeval Süüria lääneosas «suurpealetungile» mässuliste vastu. Süüria armeeallikas teatas režiimivägede ning Liibanoni šiialiikumise Hizbollah pealetungist strateegiliselt tähtsas mäestikus.

Venemaa alustas 30. septembril Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastaste positsioonidele. Vene lennukid on rikkunud viimase nädala jooksul NATO liikme Türgi õhupiiri, mille vastu on jõuliselt protestinud nii NATO kui ka Ankara.

USA NATO suursaadiku Douglas Lute'i sõnul on Venemaa viimase nädala jooksul paigutanud Süüriasse jalaväepataljoni, kaasaegsed tankid ja hulga muud relvastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles