Vene õhujõud ründasid Süürias Islamiriigi sihtmärke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene õhujõud ründasid viimase 24 tunni jooksul Süürias 55 terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) sihtmärki, teatas Vene kaitseministeerium laupäeval.

Vene kaitseametkonna teatel anti õhulöögid Damaskuse, Aleppo, Hama, Raqa ja Idlibi provintsides, hävitati 29 «terroristide» välilaagrit, 23 kaitsepositsiooni, kaks juhtimispunkti ja laskemoonaladu.

«Meie sõjalennukid hävitasid operatsiooni algfaasis ISIS-e terrorirühmituse ühe peamise ja tähtsaima logistikasõlme,» teatas kaitseministeerium. «Relvarühmituste lahingpotentsiaali on sellega tunduvalt nõrgestatud. Samuti on vähendatud nende liikuvust ja võimet pealetunge läbi viia.»

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov ütles varem, et muuhulgas purustasid Vene õhujõud Aleppo provintsis Tal Afarist idas Islamiriigi tähtsa tugipunkti.

Venemaa alustas 30. septembril Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastaste positsioonidele. Moskva väitel rünnatakse Islamiriigi sihtmärke. Lääs, Türgi ja mitu Araabiamaad on teatanud, et suur osa Vene õhurünnakutest on olnud suunatud Assadi mõõduka opositsiooni pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles