Klaipėdas laaditakse maha õppusteks mõeldud Briti sõjatehnikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid
Leedu sõdurid Foto: SCANPIX

Leedu sadamalinnas Klaipėdas alustati laupäeval Balti riikides peetavateks õppusteks mõeldud Briti sõjatehnika mahalaadimist, kirjutas BNS.

Õppusteks laevadega kohale toimetatud sõjatehnika hulka kuulub umbes 350 sõidukit ja 150 konteinerit. Sõidukitest enamik on mõeldud kauba- ja isikkoosseisu, kuid ka kommunikatsioonivahendite, kütuse, elektrigeneraatorite ja muu tehnika transpordiks. Mahalaadimine peaks lõppema laupäeva õhtuks.

Nädala algul saabus lennukiga Leetu üle 200 Briti sõduri, kes hakkavad transportima tehnikat Läti ja Eesti polügoonidele ning tegema seal ka muid ettevalmistusi.

«Arcade Fusioni taoline rahvusvaheline õppus annab suurepärase võimaluse uuenduslikult kasutada, eksperimenteerida ja kohandada uusi kontseptsioone, samaaegselt tugevdades NATO liikmesriikide sidusust ja suhteid,» lausus Klaipėdas NATO Euroopa väejuhatuse kiirreageerimisjõudude (ARRC) komandör brigaadikindral Torsten Gersdorf.

Arcade Fusion on kavandatud toimuma 9.-20. novembrini osana liitlasvägede vastuvõtuõppusest Baltic Host, mida korraldatakse 2009. aastast.

ARRCi õppuse käigus seatakse igasse Balti riiki üles staabid. Leedu logistikaüksuste grupp hakkab asuma Vilniuses, suurim staap hakkab paiknema Lätis Lielvārdes.

Õppuste käigus kontrollitakse kiirreageerimisjõudude staabi võimet kontrollida julgeoleku- või humanitaarkriisi olukorras üksuste liikumist ja tegevust.

Üksuste saabumisele ja tegutsemisele aitab kaasa ka Vilniusesse septembris rajatud NATO staabielement (NFIU). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles