Valgevene opositsioon korraldas Minskis loata meeleavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgevene pealinnas Minskis korraldati laupäeval meeleavaldus nimega «Vabade ja õiglaste valimiste eest», korraldajad kutsusid üles boikottima pühapäevaseid presidendivalimisi, ütles Interfaxi korrespondent.

Esmalt korraldati meeleavaldus Minski Vabaduse väljakul toimunud miitingul, sellele järgnes rongkäik linna peatänaval ning lühimiiting Jakub Kolasi väljakul.

Kohal olid ka 2010. aasta presidendikandidaadid Mikalai Statkevitš ja Vladimir Nekljajev, Ühtse Kodanikupartei juht Anatoli Lebedko ja teised opositsiooniaktivistid.

Vabatahtlikud jagasid laiali lendlehti, milles kutsutakse üles boikottima 11. oktoobri presidendivalimisi, millelt oodatakse autoritaarse presidendi Aleksandr Lukašenko ülekaalukat võitu.

«Tahame näidata, et Valgevenes on inimesi, kelle vaated erinevad ametnike seisukohtadest. Minu hinnangul pole Valgevenes mingeid valimisi, sest pole tõelisi opositsioonikandidaate,» lausus Statkevitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles