USA maksab Afganistani haiglarünnaku eest hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leekides Kunduzi haigla pärast tabamuse saamist.
Leekides Kunduzi haigla pärast tabamuse saamist. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kaitseministeerium teatas laupäeval, et maksab Afganistani kirdeosas Kunduzi haiglat tabanud õhurünnaku ohvrite lähedastele hüvitist.

Pentagon eestkõneleja avaldas ühtlasi hukkunute ja vigastatute omastele kaastunnet. Kõneisiku sõnul lepitakse summade suuruses kokku hiljem. Kaitseministeerium tasub ka haigla remonditööd.

Õhurünnak viidi USA komandöri kindral John F. Campbelli sõnul läbi Afganistani relvajõudude palvel ning tabas abiorganisatsiooni Piirideta Arstid haiglat juhuslikult.

Pommitamine kestis tund aega, rünnakus hävis haigla peahoone. Organisatsiooni teatel jätkusid õhulöögid isegi pärast seda, kui Afganistani ja USA ametnikke oli teavitatud asjaolust, et rünnatakse haiglat. Surma sai 22 inimest.

USA president Barack Obama on intsidendi pärast vabandanud ning juhtumit on asunud uurima ka USA relvajõud.

Afganistani president Ashraf Ghani kiitis sel nädalal heaks uurimiskomisjoni moodustamise, mis alustab juurdlust USA õhurünnaku suhtes. Uurimisrühma juhib endine riikliku luureagentuuri juht Amrullah Saleh, kes esitab oma raporti presidendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles