Türgi peaminister: rünnakukahtlus on neljal terrorirühmitisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu.
Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu lausus eile hommikul Türgi pealinna Ankarat raputanud pommiplahvatustest kõneledes, et potentsiaalsete kahtlusalustena võib oletada nelja terrorirühmitist.

«On ilmselge, millistel organisatsioonidel on selleks võimekus,» lausus Davutoğlu eile õhtul, kui kuulutas välja kolmepäevase rahvusliku leinaaja. Potentsiaalsete süüdlastena loetles ta Islamiriiki (ISIS), kurdide iseseisvuse nimel terrorikampaaniat pidavat Kurdistani Töölisparteid ning kahte vasakäärmuslikku rühmitist: Revolutsioonilist Rahvavabastus Partei-rinnet ja Marksistlik-leninistlikku Kommunistlikku Parteid.

Kuigi süüdlaste täpne identiteet on veel teadmata, näitavad Davutoğlu sõnul «väga tugevad märgid», et plahvatused korraldasid kaks enesetaputerroristi.

«See rünnak polnud suunatud mitte üheainsa grupi, meeleavaldusel osalenud kodanike või poliitilise kogukonna vastu. See sihtis meie rahvast kui tervikut,» lausus peaminister. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles