Pommioht tugevdas Ateena Eesti saatkonna turvakontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politsei pommirühma liikmed.
Kreeka politsei pommirühma liikmed. Foto: SCANPIX

Ateenas asuvate välisesinduste vastu suunatud pommirünnakute tõttu kõrgendati ka Eesti Kreeka saatkonna turvakontrolli.

«Eesti suursaatkond Ateenas on avatud ja töötab, kuid kasutab kõrgendatud turvakontrolli. Saatkonnal on ka väga hea koostöö Kreeka välisministeeriumi ja politseiga,» ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja.

Kreeka pealinnas Ateenas süttis täna Šveitsi saatkonnas põlema pakipomm, lõhkekeha ei plahvatanud. Pakipomm lahvatas saatkonna hoones leekidesse, üks naistöötaja pääses napilt vigastustest.

Kreeka politsei õhkis teisipäeval ka kahtlased pakid, mis olid saadetud Bulgaaria ja Venemaa saatkonda. Veel õhkas politsei pakipommi, mis oli adresseeritud Tšiili suursaadikule.

Esmaspäeval pidas Kreeka politsei kinni Prantsuse presidendile Nicolas Sarkozyle adresseeritud pakipommi, veel kolm pakipommi olid adresseeritud Belgia, Hollandi ja Mehhiko saatkonnale. Neist viimane plahvatas kullerifirmas, vigastades kergelt selle töötajat.

Teised pommid tegi kahjutuks politsei. Politsei on võtnud seoses avastatud lõhkekehadega vahi alla kaks kahtlusalust, keda seostatakse vasakäärmuslike rühmitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles