Iraak teatas õhurünnakust Islamiriigi juhi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Bakr al-Baghdadi.
Abu Bakr al-Baghdadi. Foto: AP/Scanpix

Iraagi sõjavägi väidab, et terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) juhti Abu Bakr al-Baghdadi tabas Lääne-Iraagis Anbari provintsis valitsusvägede õhulöök.

Sõjaväe teatel rünnati al-Baghdadi konvoid Süüria piiri lähedal, mehe seisund on teadmata.

Iraagi õhujõud tapsid täna riigi lääneosas läbi viidud rünnaku käigus äärmusrühmituse Islamiriik kaheksa komandöri, rühmituse liidrit Abu Bakr al-Baghdadit linnaelanike ja haigla allikate sõnul nende seas ilmselt polnud, kirjutas ERR.

«Iraagi õhujõud pommitasid terrorist Abu Bakr al-Baghdadi konvoid sellal, kui ta reisis Karablasse, et osaleda koosolekutel Daeshi komandöridega,» seisis avalduses, mis kasutab Islamiriigi araabiapärast nimetust. Karabla asub Eufratese jõe ääres umbe viie kilomeetri kaugusel Süüria piirist. Rünnaku täpset aega ei avalikustatud.

USA armee keeldus Iraagi armee teadaannet kommenteerimast.

Ennast Islamiriigi «kalifaadi» juhiks nimetava mehe al-Baghdadi asukohta on pikemat aega ümbritsenud müstika. Iraagi julgeolekujõud on varasemalt mitu korda kuulutanud, et mees on saanud surma või haavata. Kõik need on hiljem osutunud valeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles