Putin: USA on esitanud ettepanekud intsidentide vältimiseks Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Moskva on saanud USAlt ettepanekud jõupingutuste koordineerimiseks, et vältida vahejuhtumeid Süüria õhuruumis, ütles eile Vene president Vladimir Putin.

«Ühendriigid on teinud ettepanekuid selle kohta, kuidas me saaksime struktureerida oma sõjalistehnilist tööd, et vältida mis tahes vahejuhtumeid,» ütles Putin telekanali Rossija 1 saates pühapäeva õhtul eetrisse läinud saates.

«Alustuseks on see parem kui mitte midagi,» lausus riigipea.

Putini sõnul on Vene spetsialistid saanud ameeriklastelt taotlusi ja ettepanekuid, formuleerinud oma visiooni sellest ühistööst ja saatnud selle Ühendriikide kaitseministeeriumile.

«Loodan, et astutakse järgmine samm, milleta on olukorda lahendada võimatu. Nimelt, et algaks ühistöö poliitilise lahenduse leidmiseks,» lausus president.

USA ja Vene kaitseministeeriumite esindajad on vähemalt korra pidanud kõnelusi vahejuhtumite vältimiseks Süüria õhuruumis.

Süürias korraldab alates mullu septembrist sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu õhurünnakuid USA juhitav rahvusvaheline koalitsioon.

Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastastele 30. septembril.

Moskva väitel rünnatakse Islamiriigi sihtmärke. Lääs, Türgi ja mitu Araabiamaad on teatanud, et suur osa Vene õhurünnakutest on olnud suunatud Assadi-vastase mõõduka opositsiooni pihta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles