Juhid särgituks kiskunud Air France'i töötajad võeti vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i personalidirektor Xavier Broseta pagemas pärast särgi kaotamist vihasele rahvahulgale.
Air France'i personalidirektor Xavier Broseta pagemas pärast särgi kaotamist vihasele rahvahulgale. Foto: SCANPIX

Kuus Prantsuse lennufirma Air France töötajat võeti vahi alla, sest nad olid koos vihase rahvakambaga rünnanud neile vahistamisteadet edastama tulnud ettevõtte juhtivtöötajaid.

Politseiallikate sõnul võeti mehed vahi alla pealtnägijate tunnistuste ja videosalvestuste põhjal.

Neli neist arreteeriti nende Pariisi lähedal asuvates kodudes täna varahommikul ja viies üsna pea pärast seda. Kuues mees viidi seejärel ülekuulamisele, kui tema nimi uurimise käigus välja tuli.

Enamik vahistatuid on Air France kaubaveodivisjoni ladude töölised. Politseiallika teatel kuuluvad mõned neist ka ametiühingusse.

5. oktoobril läks olukord Air France’i peakontoris tuliseks, kui firma juhid tulid töölistele teada andma, et 2900 töötajat lastakse kulude vähendamiseks lahti. Personalidirektoril Xavier Brosetal läks sedavõrd halvasti, et tal rebiti särk seljas ribadeks ning töötajate käest pääsemiseks pidi ta turvemeeste abiga end üle piirdeaia vinnama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles