Prantsusmaa loobus plaanist saata Vatikani homoseksuaalist saadik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laurent Stefanini.
Laurent Stefanini. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa hülgas pärast üheksa kuud väldanud vaidlust oma esialgse kava saata Vatikani suursaadikuks homoseksuaal – kogenud diplomaat Laurent Stefanini.

President François Hollande`i protokolliülemana endale nime teinud Stefanini kandidatuur esitati Vatikanile jaanuaris. Kuigi linnriik ei lükanud prantslase määramist otsesõnu tagasi, keeldus Vatikan võtmast vastu tema volikirja – tavaliselt tehakse seda mõne nädala jooksul. Pariisi võimukoridoridele lähedal seisvad allikad ütlesid ajalehele Libération, et president Hollande andis määramise osas loobumisvõidu. «Sellega on lõpp,» tsiteeris väljaanne ühte ametnikku.

Paavst Franciscuse täpset suhtumist homoseksuaalsusesse ümbritseb ebakindlus. Liberaalidele jäi kõrvu üks tema lause, mis pillatud natuke aega pärast Franciscuse ametisse asumist tunamullusel aastal. «Kui inimene on gei ja otsib Jumalat ja on hea tahtega, kes olen mina, et mõista kohut?» lausus ta toona ajakirjanikele.

Seevastu kohtus paavst oma möödunudkuisel visiidil Ameerika Ühendriikidesse Kentucky osariigi ametniku Kim Davisega – naisega, kes keeldus väljastamast abielutunnistusi samasoolistele. Oktoobri alguses lasi Franciscus töölt lahti preestri, kes tuli avalikkuse ette oma homoseksuaalse sättumusega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles