USA-juhitav koalitsioon saatis Süüria mässulistele laskemoona

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjapõgenikud.
Süüria sõjapõgenikud. Foto: SCANPIX

USA-juhitav koalitsioon viskas pühapäeval langevarjudega laskemoona Islamiriigi (IS) pühasõdalaste vastu võitlevatele Süüria mässulistele, teatasid USA relvajõudude esindajad esmaspäeval.

«Koalitsiooni väed viskasid langevarjudega laskemoona Süüria põhjaosas tegutsevatele ISi vastastele jõududele,» ütles USA keskväejuhatuse kõneisik kolonel Patrick Ryder.

Kuveidis asuvate USA üksuste pressiesindaja kolonel Steve Warren ütles esmaspäeval, et laskemoona heitmine leidis aset pühapäeval.

Ta ei täpsustanud varustuse saanud rühmituste nimesid, kuid rõhutas, et nende juhid on üle kontrollitud ning sõdivad ISi tagasitõrjumiseks Süüria põhjaosast.

USA president Barack Obama ütles möödunud nädalal, et uute Süüria mässuliste jõudude ülesehitamise asemel hakatakse tarnima varustust ja laskemoona olemasolevatele Süüria mässuliste rühmitustele, kes jagavad Ühendriikide eesmärki hävitada IS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles