Putin ironiseeris USA ebakindluse üle Süüria küsimuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel/TASS

Vene president Vladimir Putin kritiseeris täna Washingtoni soovimatuse eest teha Venemaaga Süürias koostööd.

Moskva alustas septembri lõpus Süürias õhurünnakuid, teatades, et peab Islamiriigi pühasõdalased peatama, enne kui need jõuavad suure moslemikogukonnaga Venemaale.

USA ja teiste lääneriikide väitel ründab Moskva Süürias ka mõõdukaid ülestõusnuid, et toetada president Bashar al-Assadi režiimi.

«Kuuleme sageli, et meie piloodid ründavad valesid sihtmärke, mitte ISi,» ütles Putin Moskvas investeerimisfoorumil, lisades, et Venemaa palus Washingtonilt sihtmärkide nimekirja, kuid USA keeldus sellest.

«Ei, me ei ole selleks valmis,» olevat ameeriklased Putini sõnul vastanud.

«Mõtlesime siis järele ja esitasime uue palve: öelge meile, kus rünnakuid mitte korraldada. Ka sellele saime eitava vastuse,» ütles Vene riigipea. «See ei ole nali. Ma ei mõelnud seda välja.»

«Kuidas on võimalik koostööd teha?» küsis Putin.

«Arvan, et mõnel meie partneril peab olema ajude asemel puder; neil puudub selge arusaam riigis tegelikult toimuvast ja eesmärkidest, mida nad üritavad saavutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles