Hollandi uurijad: MH17 lennukatastroofi tunnistajaid on raske leida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia lennuki (reisi MH17) rusude teisaldamine Ida-Ukrainas.
Malaisia lennuki (reisi MH17) rusude teisaldamine Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Hollandi prokuratuur, mis juhib kriminaaluurimist lennukompanii Malaysia Airlines lennuki allatulistamise asjaolude väljaselgitamiseks, teatas eile, et Ida-Ukrainas on olnud raske leida katastroofi tunnistajaid ning uurimine venib tõenäoliselt järgmisse aastasse.

Hollandi-juhitav ühine uurimisrühm, mis tegeleb kriminaalasjaga katastroofi süüdlaste väljaselgitamiseks ja vastutusele võtmiseks, teatas, et nende töö põhineb suures osas tunnistajate ütlustel.

«Tunnistajate leidmine on keeruline, veel keerulisem on leida pealtnägijaid, kes oleksid valmis andma turvalises keskkonnas tunnistust,» teatas prokuratuur.

Prokuratuuri teatel on uurimisrühm juba tuvastanud huvi pakkuvad isikud, kuid neid ei ole avalikustatud.

Ida-Ukraina kohal hävinud Malaysia Airlines reisilennuk tulistati alla Buk-raketiga, teatas rahvusvaheliste uurijate töörühma juhtiv Hollandi ohutusamet teisipäeval raportis.

Ohutusamet tuvastas 320 ruutkilomeetri suuruse piirkonna, kust rakett välja tulistati. Kuigi amet keeldus täpset tulistamispaika rohkem kommenteerimast, oli kogu piirkond katastroofi ajal Ukraina idaosa separatistide kontrolli all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles