Hollandi peaminister kutsus Venemaad üles MH17-juhtumi uurijatega koostööd tegema

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Rutte.
Mark Rutte. Foto: Kamil Zihnioglu/AP

Hollandi peaminister Mark Rutte kutsus täna Venemaad üles tegema koostööd rahvusvahelist kriminaaljuurdlust läbi viivate uurijatega, et selgitada välja, kes tulistas eelmisel suvel Ida-Ukraina kohal alla Malaysia Airlinesi reisilennuki, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Peaministri hinnangul on praegu prioriteediks süüdlaste väljaselgitamine ja vastutusele võtmine.

Rutte lisas, et raporti alusel saab viia ellu ka muudatusi rahvusvahelist lennuliiklust käsitlevates reeglites, üheks võimaluseks on tema arvates näiteks senisest täpsemate reisijate nimekirjade nõudmine, sest Hollandis on palju arutatud selle üle, miks mõned inimesed pidid nii kaua ootama kinnitust, kas nende lähedane oli alla tulistatud lennukis või mitte.

Venemaa välisministeeriumi hinnangul on aga Rutte üleskutse kummaline, ministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles, et Venemaa on alati olnud uurimise osas koostööaldis.

Hollandi prokuratuuri teatel ei jõua rahvusvaheline uurimisrühm oma tööga selle aasta jooksul ühele poole ning uurimistulemusi tutvustatakse alles järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles