Läti plaanib majandusliku ebavõrdsuse vähendamiseks muuta maksusüsteemi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti.
Läti. Foto: SCANPIX

Läti plaanib uuest aastast muuta maksusüsteemi eesmärgiga vähendada ühiskonnas majanduslikku ebavõrdsust, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Viie aasta jooksul hakatakse järk-järgult rakendama sissetulekust sõltuvat tulumaksuvaba miinimumi, samuti peaks kõrget palka saavad inimesed hakkama tasuma solidaarsusmaksu.

Valitsus on uue aasta eelarve kava heaks kiitnud, praegu vaeb seda seim, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Tulumaksuvaba miinimum on Lätis praegu üks madalamaid Euroopas ja väikseim ka Baltimaades ehk 75 eurot, tulevast aastast tõuseb see 85 euroni kuus, kuid samas jõustub ka kõrgem tulumaksuvaba miinimum ehk 120 eurot nende jaoks, kes teenivad vähe ehk 380 eurot kuus.

«Viieks aastaks kehtestatakse üleminekuaeg, mille jooksul hakkab uus süsteem täielikult toimima. Nende jaoks, kes teenivad vähe ehk 400 eurot kuus, on tulumaksuvaba miinimum suurim - üleminekuaja lõpuks 160 eurot kuus, kes aga teenivad 1500 eurot, neil pole tulumaksuvaba miinimumi üldse,» ütles Šņucins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles