USA: Iraan rikkus kaugmaaraketi katsetusega ÜRO resolutsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HANDOUT/REUTERS

Valge Maja teatas teisipäeval, et Iraan rikkus äsjase kaugmaaraketi katsetusega tõenäoliselt ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone.

Iraan katsetas nädalavahetusel kodumaist kaugmaaraketti Imad, mida on võimalik juhtida ja kontrollida kuni sihtmärgi tabamiseni. Raketi tegevusraadiust ja teisi parameetreid ei avalikustatud.

Esineb tugevaid märke sellest, et islamivabariik rikkus Iraani ballistiliste rakettidega seotud ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone, lausus Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest.

Tema sõnul tõstatavad Ühendriigid teema ÜROs.

«ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioon annab rahvusvahelisele kogukonnale mõned tööriistad, et takistada mõnede nende ballistiliste rakettide programmi arendamiseks kasutatavate materjalide ja varustuse kohaletoimetamist,» lausus Valge Maja pressiesindaja.

Earnesti sõnul annab see USAle võimaluse tegutseda koos partneritega üle maailma, et takistada islamivabariigi edusamme raketiprogrammi alal.

«See on täiesti eraldiseisev tuumaleppest, mille Iraan muu maailmaga saavutas,» kinnitas Earnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles