Austraalia MH17 uurimisest: me ei lase end hirmutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia lennuki (reisi MH17) rusude teisaldamine Ida-Ukrainas.
Malaisia lennuki (reisi MH17) rusude teisaldamine Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Austraalia teatas täna, et ei lase end Ukraina kohal alla tulistatud Malaisia reisilennuki juhtumis õigluse jaluleseadmisel hirmutada.

Rahvusvaheliste uurijate töörühma juhtiv Hollandi ohutusamet teatas eile avaldatud raportis, et Ida-Ukraina kohal hävinud lennufirma Malaysia Airlines reisilennuk tulistati alla pind-õhk-tüüpi Buk-raketiga.

Lennu MH17 pardal oli saatuslikul 2014. aasta 17. juulil 298 reisijat ja meeskonnaliiget, teiste seas 38 Austraalia kodanikku ja elanikku.

Ehkki raportis ei öeldud, kes raketi tulistas, süüdistavad teiste seas Austraalia, Suurbritannia, Prantsusmaa ja USA selles Vene sõjatehnikat käsitlenud Ida-Ukraina venemeelseid separatiste. Venemaa eitab seotust ja süüdistab lennukihukus Ukraina sõjaväge.

«Me ei lase end kellelgi hirmutada. Me jätkame MH17 pardal viibinute jaoks õigluse jalule seadmise püüdeid,» ütles Austraalia välisminister Julie Bishop riigiraadios.

Venemaa pani juulis veto ÜRO resolutsioonikavandile, mille eesmärk oli luua eritribunal õigusemõistmiseks lennuki allatulistanute üle.

«Venemaa üritab juurdlust diskrediteerida. Riigil oli paar kuud aega oma argumente korrastada...Venemaa protestid ei ole üllatavad. Me ei lase end heidutada jõupingutustes õiglust saavutada,» lausus Austraalia välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles